Gekibbel om de Ronde van Vlaanderen houdt aan: "Het graafschap Vlaanderen toch niet verlaten voor Antwerpen?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Gekibbel om de Ronde van Vlaanderen houdt aan: "Het graafschap Vlaanderen toch niet verlaten voor Antwerpen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Is er een clash tussen provinciehoofdsteden in de maak? Zowel Brugge als Antwerpen doen een gooi naar de startplaats van de Ronde van Vlaanderen.

In De Afspraak kwam de burgemeester van Brugge, dat al jaren het vertrekpunt vormt voor de Ronde, toelichting geven bij de discussie die de jongste dagen oplaaide. "Het valt me op dat Antwerpenaren de laatste dagen enorm veel over het parcours spreken en dan vooral over de Muur van Geraardsbergen", liet Renaat Landuyt (sp.a) verstaan.

Bij een start in Antwerpen zou de legendarische Muur immers makkelijk in het parcours worden opgenomen. "Dat maakt me een beetje ongerust. Terwijl het basisidee van pionier Karel Van Wijnendaele was dat de Ronde in Oost- en West-Vlaanderen gereden wordt. Het gaat over de Ronde van het Graafschap Vlaanderen, historisch is dat nu eenmaal zo."

Kansen 50-50

"Op de Brugse Grote Markt kun je de renners aaien en om een handtekening vragen. In Antwerpen zullen de mensen van heel ver alleen maar kleine schimmen kunnen zien", voegt Landuyt er nog fijntjes aan toe. Volgens de burgervader liggen de kansen momenteel op 50-50.

Waar ziet u de Ronde het liefst starten?

100%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties