Lefevere komt terug op uitspraak over 'armoezaaiers', maar laat wel grootste Belgische speerpunt thuis in Ronde van België"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Lefevere komt terug op uitspraak over 'armoezaaiers', maar laat wel grootste Belgische speerpunt thuis in Ronde van België"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een dispuut over de voorwaarden zag het er even naar uit dat Etixx-Quick Step geen ploeg zou afvaardigen in de Ronde van België. Zo'n vaart zal het in de rittenkoers die gereden wordt van 25 tot 29 mei echter niet lopen.

De plooien tussen manager van de ploeg Patrick Lefevere, die verkondigde dat zijn renners geen armoezaaiers zijn, en de Baloise Belgium Tour zijn inmiddels gladgestreken. Dat meldde organisator Golazo dinsdag in een perscommuniqué. Het Belgische topteam verschijnt met verschillende kleppers aan de start.

"Tony Martin is drievoudig winnaar van de Baloise Belgium Tour, hij won de edities van 2012 tot en met 2014. Maar ook Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh zijn renners die op dit parcours met de grootste ambities zullen starten. Nog vier Belgen - Laurens De Plus, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Julien Vermote - vervolledigen het achttal”, laat Golazo weten.

Geen Belgische speerpunten

Tom Boonen die eveneens van de Ronde van België een volgend doel maakte, ontbreekt echter. Dat is jammer voor de Belgische fans die ook al Greg Van Avermaet moeten missen. De renner van BMC keert terug in competitie in Californië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties