De top tien van beste Italiaanse wielrenners

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De top tien van beste Italiaanse wielrenners

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren horen we steeds vaker dat het Italiaanse wielrennen serieus wat afgezwakt is. En toch zit er nog voldoende talent bij de Italianen. Met de Ronde van Italië in het vooruitzicht, somde onze redactie tien renners op waar elke chauvinistische Italiaan trots op mag zijn.

10. Giovanni Visconti

Op zijn 33e is de Movistar-renner in de fleur van zijn leven. In 2015 werd Visconti nog bekroond tot beste klimmer in de Ronde van Italië. Ook al is de drievoudige Italiaanse kampioen niet het echte klimmerstype en meer een man met power in de benen.

9. Domenico Pozzovivo

Zoals elk jaar eindigt Pozzovivo (33) wel vijf tot tien keer in de top tien van een rittenkoers. Maar de lichte klimmer van amper 1,65 meter, kon nog nooit een uitschieter neerzetten in zijn carrière.

8. Elia Viviani

Italië heeft behalve Viviani nog enkele sterke sprinters rondlopen. Zo zijn er nog Modolo, Guardini, Mareczko.. Zeker die laatste is met zijn 21 lentes goed bezig om een grote renner te worden. Maar Viviani staat nog steeds een trapje hoger. Bewijs daarvan is zijn knappe zege in de Driedaagse De Panne-Koksijde, waar hij sneller was dan Kristoff.

7. Matteo Trentin

Matteo Trentin is een voorbeeldige luxehelper in de formatie van Patrick Lefevere. Maar hij is meer dan dat. In de Ronde van Frankrijk en Zwitserland bewees hij al dat hij in staat is tot het winnen van etappes. En ook in het klassieke werk schoot Trentin vorig jaar al raak in Parijs-Tours.

6. Diego Rosa

Nog steeds maar 27 jaar, maar ook een geweldige hulp voor Fabio Aru en Vincenzo Nibali. Met etappewinst en de bergtrui in het Baskenland én een tiende plek in Luik-Bastenaken-Luik, heeft Diego Rosa al getoond heel wat in zijn mars te hebben.

5. Sonny Colbrelli

De 25-jarige Colbrelli mag dan nog geen palmares hebben om u tegen te zeggen, toch wacht de Bardiani-renner een grote toekomst. Als snelle man aan de meet derde worden in de Amstel Gold Race en zesde in de Brabantse Pijl, dan doe je in de toekomst mee voor de prijzen in Milaan-Sanremo.

4. Diego Ulissi

Ulissi werd destijds twee keer wereldkampioen bij de junioren en dat zegt wel iets. Toch werd hij nooit de klassementsman waarvan velen gedacht hadden dat hij het zou worden. De 26-jarige Ulissi blinkt uit op elk terrein en schreef ondertussen al vier Giro-ritten op zijn naam.

3. Enrico Gasparotto

De naam zit wellicht nog vers in het geheugen bij elke wielerfanaat. De renner van Wanty-Groupe Gobert mocht dit jaar voor de tweede keer juichen in de Amstel-Gold Race. Hij droeg de zege op aan zijn overleden ploegmaat Antoine Demoitié. 34 jaar oud is hij ondertussen, maar de voormalige Astana-man rijdt nog steeds als een jong veulen de Cauberg omhoog.

2. Vincenzo Nibali

De voorbereiding van Nibali liep allesbehalve optimaal. In de Ronde van Trentino werd de Astana-renner slechts 21e. Niet ideaal dus, als er nauwelijks ruim twee weken later de Giro op het programma staat. In zijn laatste vorig ronde, de Vuelta van 2015, mocht Nibali vroeger inpakken door zich te laten voeren door een auto. Maar Nibali is ongetwijfeld beter dan dat. Mogelijk krijgen we dat in de laatste week van de Giro te zien.

1. Fabio Aru

Ondanks zijn prille leeftijd (25) heeft Fabio Aru met de Ronde van Spanje al een grote ronde gewonnen. Bovendien werd Aru ook al tweede in de Giro van 2015. De man uit Sardinië is dus de Italiaanse rondehoop van de toekomst. Met het nakende vertrek van Nibali in aantocht, wordt Aru ook de enige echte en absolute kopman bij Astana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties