EK mountainbike met belangrijke gevolgen voor de Spelen: "Niemand is zeker van zijn plaats"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
EK mountainbike met belangrijke gevolgen voor de Spelen: "Niemand is zeker van zijn plaats"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Zweden het EK mountainbike op het programma. Bondscoach Rudy De Bie tempert de verwachtingen en mikt op noteringen in de top 20.

"Ze moeten het zeker individueel zo goed mogelijk doen en zichzelf in de kijker fietsen", aldus de bondscoach bij Sporza. "De selectie voor de Olympische Spelen is onder andere afhankelijk van deze wedstrijd en we hebben meerdere kandidaten voor slechts twee plaatsen. Maar ik ga er, gezien de kwaliteit en de vorm, van uit dat die twee plaatsen zeker behouden zullen worden."

"Ik sta hier met zeven elite-renners aan de start en in principe starten ze met gelijkwaardige kansen", zegt De Bie. Van Hoovels werd vorig jaar tiende. Wat met zijn plekje? "Die tiende plaats op een WK was onverwacht maar we zijn dat zeker niet vergeten. Maar we zijn nu ruim een half jaar verder en er zijn andere jongens die zich meer en meer profileren."

Niemand zeker van plaats

"Op dit moment is nog niemand zeker van zijn plaats. Kevin moet vormbehoud tonen en laten zien dat hij nog steeds paraat is", zegt de bondscoach. "Het zou heel mooi zijn om met minstens één renner in de top tien te rijden. Maar voetjes op de grond en gewoon gaan voor die plaatsen in de top 20", besluit De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties