LottoNL-Jumbo met Nederlands getinte ploeg aan de start van Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
LottoNL-Jumbo met Nederlands getinte ploeg aan de start van Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

LottoNL-Jumbo trekt met hoge ambities naar de Ronde van Italië en wil vooral scoren in het algemene klassement. Het team rekent op Steven Kruijswijk, vorig jaar zevende in de Giro.

"Het algemene klassement is het hoofddoel voor ons", laat ploegleider Addy Engels weten. "We willen door vrijuit te koersen een zo goed mogelijk resultaat halen. We zullen dus niet sowieso elke dag in de aanval gaan. Maar op de dagen dat het kan lukken, zullen we het proberen."

"Dat moet Steven Kruijswijk zelf ook op sommige momenten gaan doen", aldus de ploegleider. Kruijswijk werd vorig jaar, met de nodige ruimte van het peloton, zevende in de Giro. "Als ik mijn niveau van 2015 kan evenaren, dan kan het mooi worden. Ik heb dit jaar nog geen problemen gekend en mijn voorbereiding was min of meer identiek", aldus de renner.

Laatste week interessant

"Wat mij betref, kan de Giro beginnen. Ik ga vooral voor de laatste week, waar je het meeste winst kan boeken. In de eerste twee weken ga ik me op mijn concurrenten richten en in de laatste week wil ik toeslaan", besluit een strijdvaardige Kruijswijk.

Selectie: Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Enrico Battaglin, Moreno Hofland, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Jos van Emden, Martijn Keizer en Twan Castelijns

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties