Giant-Alpecin wil aanvallend tekeergaan in Giro: "Verschillende mogelijkheden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Giant-Alpecin wil aanvallend tekeergaan in Giro: "Verschillende mogelijkheden"

Team Giant-Alpecin komt in de Giro zonder John Degenkolb aan de start, die pas opnieuw aan het koersen is sinds zijn zware crash in januari. De ambities voor de Ronde van Italië zijn dus eerder beperkt. Behalve in de tijdritten, want daar wordt op Tom Dumoulin gerekend.

"Ons doel is een etappezege", opent ploegleider Marc Reef. "We hebben verschillende mogelijkheden in de tijdritten en de sprintetappes. We brengen een sterke selectie renners aan de start en we gaan proberen om heel aanvallend te koersen."

Duitse hoop

In de sprint wordt er gerekend op de Duitser Nikias Arndt. "De Giro is een harde koers, maar ik hou van deze ronde. Mijn doel is om zo goed mogelijk te eindigen in de sprints. De eerste week zal dus heel belangrijk zijn. Vanaf de tweede week wordt het een pak moeilijker."

"Maar in de moeilijkere etappes hoop ik mee te gaan, daar waar de andere snelle jongens moeten afhaken", aldus Arndt. "Ik verkeer in goede vorm op dit moment, maar ik zal alles dag per dag bekijken. We hebben zeker mogelijkheden voor enkele goede resultaten", besluit de Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties