"Hoe minder ik naar het toilet moet, hoe meer kansen ik behoud op winst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"Hoe minder ik naar het toilet moet, hoe meer kansen ik behoud op winst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara lag donderdag bijna een hele dag uit te zieken in bed. De Zwitser hoopt dat hij vrijdag beter is voor de start van de Giro in Apeldoorn. Cancellara heeft namelijk zijn zinnen gezet op de roze trui.

"Dit is een verplichte rustdag", zei Fabian Cancellara voor de persvoorstelling. "Mijn energievoorraad is geslonken. Hoe minder ik nog naar het toilet moet, hoe meer kansen ik behoud. Maar ik ben nu toch wel een goede outsider voor de tijdritwinst geworden in plaats van misschien de favoriet."

"Deze buikloop staat echt wel bovenaan mijn lijstje plaagjes op het slechte moment. Gelukkig heb ik geen koorts. Anders was ik gewoon niet gestart", citeert Het Nieuwsblad de Zwitser van Trek-Segafredo. Cancellara wil maar wat graag die roze trui veroveren in de Giro, want dat is de enige trui van een grote ronde die nog in zijn kast ontbreekt.

Van 2009 geleden

Bovendien is het van 2009 geleden dat Spartacus nog eens deelnam aan de Ronde van Italië. "De Giro komt altijd vlak na het voorjaar en begint vaak ook niet met een tijdrit, vandaar", aldus Cancellara. "Maar toch vind ik het de allermooiste leiderstrui. Alleen al omdat ze zo apart van kleur is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties