Sollicitatie uit onverwachte hoek: "Misschien zaterdag of zondag het roze pakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sollicitatie uit onverwachte hoek: "Misschien zaterdag of zondag het roze pakken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat met de Giro de eerste grote ronde van het seizoen op het menu. Beginnen wordt er gedaan met een tijdrit en twee ritten in lijn in Nederland. Marcel Kittel, de spurter van Etixx-Quick Step, ziet daar mogelijkheden liggen.

"Nooit eerder had ik zo'n succesvol voorjaar. Ik zou die lijn graag willen doortrekken in de Giro", opent Marcel Kittel. "De reden waarom ik hier ben, is dat er veel kansen zijn voor de sprinters. Zaterdag en zondag in Nederland, maar ook in Italië."

"Ik hoop vandaag al een goede tijdrit te rijden", vervolgt de renner van Etixx-Quick Step in HLN. "Misschien ligt er dan wel, met de bonificaties onderweg en aan de finish, een kans voor mij om zaterdag of zondag de roze trui te pakken."

Giro geslaagd?

"Ik ben geen renner voor het klassement. Maar als je de leiderstrui een keer kunt dragen, moet je niet neen zeggen. De Giro is voor mij niet geslaagd door het aantal etappezeges, wel door te zien hoe ver we als team geraken. We hebben niet de meeste ervaring in de leadouts, maar in de Scheldeprijs was dat ook niet het geval en toch won ik", besluit Kittel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties