Tom Dumoulin bezorgt de Nederlanders de roze droom

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tom Dumoulin bezorgt de Nederlanders de roze droom

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin heeft de Nederlandse droom waargemaakt. De renner van Giant-Alpecin heeft de tijdrit in Apeldoorn gewonnen. En hoe! Dumoulin deed één honderdste van een seconde beter dan Roglic en bezorgt zijn team de eerste zege van het seizoen.

Tom Dumoulin heeft het gedaan. De Nederlander van Giant-Alpecin heeft de roze trui in de Giro veroverd. In de openingstijdrit was Dumoulin één honderdste van een seconde beter dan Primoz Roglic.

De eerste echte richttijd weer neergezet door een ploegmaat van Dumoulin. Tobias Ludvigsson zette een tijd van 11'11" neer. Tim Wellens deed een knappe poging om daar onder te duiken, maar na de beste tussentijd, viel Wellens stil in het tweede gedeelte.

Secondenspel

Roglic (Lotto NL-Jumbo) deed nog acht seconden af van die tijd van de Zweed en leek op weg naar de overwinning. Het was dan nog wel wachten op de start van favorieten Dumoulin en Fabian Cancellara. Dumoulin maakte het spannender dan ooit en leek naast de zege te grijpen. Maar na de finish drong het dan toch door: de Nederlander was één honderdste sneller dan de Sloveen.

Fabian Cancellara was niet volledig in orde en strandde op 14" van Dumoulin. Andrey Amador werd derde voor Ludvigsson. Marcel Kittel werd knap vijfde na een erg sterke tijdrit. En zo mag Dumoulin zaterdag in het roze rondrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties