Voor 14e (!) grote ronde op rij: "Wil het ook dit seizoen opnieuw doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voor 14e (!) grote ronde op rij: "Wil het ook dit seizoen opnieuw doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adam Hansen staat voor een knap huzarenstukje. De Australiër van Lotto Soudal staat voor zijn veertiende grote ronde op rij. En dat is vanzelfsprekend een record. "Dit jaar wil ik opnieuw proberen om mezelf te laten zien", klinkt het.

"Het is ongelofelijk dat ik al zo ver geraakt ben", doet de Australiër zijn verhaal. "Maar ik behandel deze wedstrijd net zoals alle andere koersen, ongeacht de hoeveelste grote ronde het is. Ik wil opnieuw veel betekenen voor de ploeg en mijn werk opknappen, ook al heb ik al tonnen ervaring in dergelijke rittenwedstrijden. Voor mij is het iets geworden dat ik gewoon heel graag doe."

"Ik ben alvast heel gemotiveerd om opnieuw alle grote rondes te rijden dit seizoen", zegt Hansen in Het Nieuwsblad. "Ik hou van de manier van koersen in deze wedstrijden. Het is een mengeling van verschillende types parcours en daar voel ik me goed bij. Ik vind Italië ook een heel leuk en mooi land en de sfeer is hier fantastisch."

Ritzege in 2013

"Zelf heb ik ook al een etappe gewonnen, in 2013 in Pescara. Het was een hele lastige rit met veel beklimmingen, die geteisterd werd door slecht weer en valpartijen. Het was fantastisch om de dagzege daar te bemachtigen, ik zal dat nooit vergeten."

"Dit jaar zal ik opnieuw proberen om mezelf te laten zien. Misschien dat ik kan meespringen met een ontsnapping of voor een goed resultaat kan gaan in sommige ritten. Ik kan nu nog niet voorspellen waar en wanneer ik zal proberen toeslaan, dat hangt ook grotendeels af van de orders van de ploegleiders", besluit Hansen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties