Boezemvriend Wouter Weylandt: "Hij leeft voort, maar ik mis hem"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Boezemvriend Wouter Weylandt: "Hij leeft voort, maar ik mis hem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is het dag op dag vijf jaar geleden dat Wouter Weylandt omkwam na een zware val in de Giro. Iljo Keisse was een boezemvriend van Weylandt en heeft het nog steeds moeilijk met de dood van zijn beste vriend.

"Ik denk zeker nog iedere dag aan Wouter, waar ik ook passeer", opent Iljo Keisse bij Sporza. "We hebben overal wel iets meegemaakt, leuke en minder leuke dingen. En ik groet Wouter nog altijd op dezelfde manier: dagelijks als ik op de fiets zit en daar heb ik niet veel voor nodig. Een streepje zon of schaduw op de baan."

"Bij mij leeft Wouter voort. Maar ik mis hem, zowel op de fiets als naast de fiets. Ik denk dat dat voor iedereen zo is die Wouter gekend heeft", aldus de renner van Etixx-Quick Step. "Het blijft moeilijk om de dood van Wouter een plaats te geven. Ieder jaar is het op 9 mei een zware dag. Vorig jaar was het extra moeilijk omdat we in de Giro in de omgeving reden waar Wouter ten val kwam."

Knop omdraaien

"Als je dan bij de ploegbus staat met zijn ouders, die allebei wenen, dan krijg je het heel moeilijk. Maar zodra de rit begonnen is, moet je de knop omdraaien. Je kunt niet aan het overlijden van je beste vriend denken die gestorven is in koers en tegelijkertijd zelf risico's nemen in afdalingen. Dat lukt niet", besluit Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties