De 'smet' op het voorjaar van Etixx-Quick Step is weg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De 'smet' op het voorjaar van Etixx-Quick Step is weg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, het voorjaar was niet echt wat Patrick Lefevere ervan verwacht had. Bij Etixx-Quick Step zijn ze het namelijk gewoon om elk voorjaar die veelbesproken grote vis binnen te halen. Dit seizoen lukte dat niet, maar ene Marcel Kittel maakte ondertussen al veel goed.

Toen Patrick Lefevere na Luik-Bastenaken-Luik het voorjaar analyseerde, was hij niet echt ontevreden. Zijn ploeg heeft namelijk overal de koers gemaakt. Maar moet gezegd worden: met enkele zeges in kleinere rittenkoersen én knappe overwinningen in de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl, zijn de verwachtingen niet echt ingelost.

Lefevere zei vaak dat deze discussie er niet zou zijn, moest Fernando Gaviria in de slotmeters van Milaan-Sanremo niet gevallen zijn. Want dan had zijn pleg volgens de teammanager het eerste grote monument van het seizoen op zak. En ook Boonen was o zo dichtbij in Parijs-Roubaix.

Weg grote vis

Niet Gaviria of Boonen maakte het verschil bij Etixx-Quick Step, maar wel Marcel Kittel. Na een prutsjaar - het mag gezegd worden - bij Giant-Alpecin, heeft de Duitser terug zijn benen van weleer gevonden. Hij bezorgde de Belgische formatie een mooie zege op 'het WK voor sprinters' in de Scheldeprijs, maar belangrijker: hij trof al twee keer raak in de Giro.

Bovendien pakte hij de roze trui. De smet op het blazoen is dus weg bij Etixx-Quick Step, want eigenlijk is de Ronde van Italië nu al geslaagd. En we zijn nog niet eens eens vier etappes ver. Het kan zelfs alleen maar mooier worden voor de ploeg van Lefevere. Bij Etixx-Quick Step zijn ze die veelbesproken 'grote vis' wellicht al lang vergeten, nietwaar Patrick Lefevere?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties