Eerste grote ronde voor Lotto Soudal-renner: "Dat gaf een boost voor mijn zelfvertrouwen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste grote ronde voor Lotto Soudal-renner: "Dat gaf een boost voor mijn zelfvertrouwen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is de eerste keer in de nog prille carrière van Sean De Bie dat hij aan de start van een grote ronde is verschenen. Maar alles verloopt duidelijk goed volgens de man die zondag door omstandigheden de lead-out van André Greipel was.

"Ik wist niet goed wat te verwachten van de eerste grote ronde in mijn carrière", opent Sean De Bie. "Zou ik in staat zijn om met een goede vorm te starten en hoe zou mijn lichaam reageren op drie weken koers? Maar ik heb een goed gevoel overgehouden aan de passage in Nederland, dus ik ben blij."

"Zondag was ik door omstandigheden de lead-out van André Greipel, maar alles verliep vrij vlot", gaat de jonge renner verder. "Die prestatie gaf echt een boost voor mijn zelfvertrouwen. De sfeer in Nederland was trouwens geweldig, ook al kan ik het natuurlijk niet vergelijken met andere grote rondes."

Verschillende scenario's

"We zijn sinds gisteren in Italië en er volgt nu een etappe met veel verschillende scenario's. Het kan vandaag een sprint worden, maar ook een late poging kan tot de overwinning leiden. Het is ook mogelijk dat de ontsnapping tot het einde stand houdt. Ik ben er alleszins klaar voor", aldus De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties