Italianen mogen een eerste keer juichen in de Giro, Nederland opnieuw in het roze

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Italianen mogen een eerste keer juichen in de Giro, Nederland opnieuw in het roze

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vierde rit in de Ronde van Italië is gewonnen door Diego Ulissi. De renner van Lampre-Merida bleef nipt een uitgedund peloton voor. Dumoulin werd tweede en verovert zo opnieuw de roze trui.

De eerste etappe op Italiaanse bodem was een lastige rit, maar niet onmogelijk voor de sprinters. Marcel Kittel had zijn zinnen op een hattrick gezet, maar zover kwam het niet. De Duitser moest tijdens de rit lossen, kwam nog terug, maar moest daarna opnieuw afhaken.

Vier aanvallers hadden ondertussen al een tijdje het hazenpad gekozen. De namen: Boem, Rosskopf, Brändle en Mohoric. Het viertal werd uiteindelijk voor de echte finale nog ingerekend. Even later lieten ook de Belgen zich opmerken. Onder meer de jarige Tim Wellens en Pieter Serry gingen in de aanval met enkele anderen.

Jarige Wellens en Serry

Op de slotklim in volle finale hadden beide landgenoten echter geen verhaal op de demarrage van Diego Ulissi. De Italiaan van Lampre-Merida ging ervan door en bleef nipt een peloton(netje) voor. Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk gingen in de slotkilometer in de tegenaanval en werden zo tweede en derde. Dankzij de bonificatieseconden is Dumoulin opnieuw de leider in de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties