Bingo voor Lotto Soudal: "Als ploeg getoond tot wat we in staat zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bingo voor Lotto Soudal: "Als ploeg getoond tot wat we in staat zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel liet Lotto Soudal woensdag een eerste keer juichen in de Ronde van Italië. De tevredenheid was dan ook groot bij de Duitser. Greipel is ook vol lof over het werk dat zijn ploegmaats verricht hebben.

"We hadden nog geen overwinning behaald in deze Giro, al waren de bedoelingen van in het begin wel goed", opent André Greipel in een persbericht. "In Nederland was het niet gelukt, maar vandaag was de ploeg heel gemotiveerd om voor de sprint te gaan. Jelle Vanendert heeft ongelofelijk veel werk verricht."

"Hij reed bijna honderd kilometer op kop en daarna bracht Tim Wellens de voorsprong onder de minuut. De hele ploeg reed heel geconcentreerd rond, we zaten de hele dag attent voorin en daardoor hebben we geen problemen gekend. In de finale deed Jürgen een fantastische inspanning om mij goed af te zetten."

Verdiende ritzege

"In de sprint was het vooral zaak om niet ingesloten te geraken", zegt Greipel. "Uiteindelijk ben ik van redelijk ver aangegaan, maar het doet enorm deugd om op die manier de overwinning te pakken. Ik denk dat deze ritzege zeker en vast verdiend was. Als ploeg hebben we getoond tot wat we in staat zijn."

"Een eerste zege in een grote ronde is heel goed voor het vertrouwen van mezelf en het team. Een rit winnen was het doel in de Giro en dat is nu bereikt. Er zullen nog enkele mogelijkheden tot een sprint komen, maar niet donderdag. De collectieve prestatie van onze ploeg mocht zeker gezien worden. Ik wil het hele team dan ook bedanken voor hun inspanningen", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties