Hattrick voor Lotto, Greipel hangt bordjes in evenwicht

Hattrick voor Lotto, Greipel hangt bordjes in evenwicht

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel heeft Lotto Soudal een derde ritzege op rij bezorgd in de Ronde van Italië. In een massasprint hield de Gorilla de Italianen Nizzolo en Modolo af. Hij pakt ook de rode leiderstrui van het sprintklassement over, al kon Marcel Kittel zijn leidersplaats niet echt verdedigen.

Een typische sprintetappe was het, met een erg lange aanloop over typisch Italiaans glooiiend terrein. In slechte weersomstandigheden waren er even wat breukjes in het peloton, maar Zakarin en co konden de schade herstellen.

Een lange vlucht zorgde niet meteen voor veel dreiging en dus leek er een massasprint aan te komen met alle grote namen. Maar dame Fortuna gooide roet in het eten: Marcel Kittel viel met een lekke band vooraan weg op vijf kilometer van de streep.

Gorilla doet het!

Eerder was Javi Moreno al zwaar gevallen: hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waardoor Valverde een luitenant moet missen de komende weken.

In de sprint stond er geen maat op Greipel, die uitpakte met een geweldige sprint. Meer dan een lengte verschil op het einde, Nizzolo en Modolo stonden niet meer op de foto. Tom Dumoulin blijft leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties