Tweevoudige ritwinnaar uit Giro: "De sprinters krijgen niet elk jaar zo'n kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tweevoudige ritwinnaar uit Giro: "De sprinters krijgen niet elk jaar zo'n kans"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zal dit jaar ook niet lukken om een zege op Italiaanse bodem te boeken, want Marcel Kittel komt zondag niet meer aan de start in de Giro. De Duitser van Etixx-Quick Step stapt uit de koers om te rusten en denkt al aan een andere wedstrijd van dit seizoen.

"Ik ben teleurgesteld dat ik de Giro zal verlaten", opent Marcel Kittel. "Ik hou van de sfeer in Italië en de fans zijn geweldig, maar ik moet nu herstellen van een eerste zwaar gedeelte van het seizoen. Ik ben namelijk heel vroeg aan het seizoen begonnen na een moeilijk jaar in 2015."

"Het zal nog een lang seizoen worden met het WK in Qatar. De sprinters zullen niet elk jaar zo'n kans krijgen", aldus de Duitser in een persbericht. "De Giro was een zware en veeleisende race, ook in de etappes voor de sprinters. Nu voel ik dat ik rust nodig heb, voor ik aan mijn volgende doelen van het seizoen begin."

Winst op Italiaanse bodem

"Ik ga hier met enkele mooie herinneringen naar huis. Ik denk dan aan mijn overwinningen, de roze trui en de winst van Brambilla op zaterdag. Naast mijn ploegmaats en de staf, wil ik graag de organisatoren bedanken voor deze geweldige koers. Ik kan ze verzekeren dat ik ooit terugkeer om eindelijk die ritzege op Italiaanse bodem te pakken", besluit Kittel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties