De balans na 10 dagen in de Giro

De balans na 10 dagen in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede rustdag is achter de rug, vanaf heden gaan we echt het gebergte in en is alles nog mogelijk en speelbaar voor de eindwinst. Maar wie zijn tot op heden de toppers en floppers van deze Giro d'Italia?

+++ De Belgische teams

En of we tevreden mogen zijn met wat de Belgische teams al allemaal lieten zien. Greipel en Wellens zorgden voor drie ritzeges voor Lotto-Soudal, Kittel en Brambilla deden dat voor Etixx.

6 ritzeges op 9: de Belgische teams doen het bijzonder goed. Weliswaar maar 1 Belgische ritzege tot op heden, maar toch erg geweldig.

++ Tom Dumoulin

Winst in de proloog, een flink aantal dagen in het roze en gekoerst met veel bravoure: Tom Dumoulin is dé man van de eerste tien dagen in deze Giro. In de tijdrit viel hij ietwat tegen, maar toch: een renner met verstand.

+ Bob Jungels

Of hij voor de eindwinst gaat? Geen idee, maar tot op heden heeft Bob Jungels wel de beste prestaties van allemaal neergezet in deze Giro. Zo kan hij vanuit een zetel kijken naar wat de rasklimmers laten zien.

- Zakarin

Heeft hij gepiekt op de laatste week? Het moet haast, want Ilnur Zakarin - nochtans geen slecht tijdrijder - staat van alle grote favorieten helemaal onderaan na anderhalve week koersen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties