Lotto Soudal mag al voor de vierde (!) keer juichen in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Lotto Soudal mag al voor de vierde (!) keer juichen in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twaalfde etappe in de Ronde van Italië is gewonnen door André Greipel. De Duitser van Lotto Soudal werd perfect afgezet door zijn ploeg en kon het helemaal afmaken in zijn laatste etappe. Caleb Ewan werd tweede, Giacomo Nizzolo derde.

Twee aanvallers kozen voor het hazenpad in de twaalfde etappe. Daniel Oss en Matteo Trentin ontsnapten al vrij vroeg, maar de Italiaan van Etixx-Quick Step liet zich al vrij snel inlopen. Het was Maestri die uiteindelijk kwam aansluiten bij de Italiaanse BMC-renner.

Lotto Soudal controleerde in het peloton en wilde absoluut een massasprint voor André Greipel, die na donderdag uit de Giro zou stappen. De twee vluchters werden voor de finale gevat en in de plaatselijke rondjes nam Lotto Soudal het heft helemaal in handen.

Perfecte teamprestatie

Tim Wellens en Lars Bak hielden het tempo hoog. In de sprinttrein zorgden Hansen, De Bie en Roelandts voor ideaal voorbereidingswerk.

Greipel kwam vrij vroeg op kop, leek eventjes de deur dicht te doen voor Ewan, maar haalde het al bij al eenvoudig. En zo verlaat Greipel de Giro in stijl met maar liefst drie overwinningen. Bob Jungels blijft de leider, de rode puntentrui gaat na het forfait van Greipel vrijdag naar Nizzolo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties