Speerpunt van Lotto Soudal geeft er na de twaalfde etappe de brui aan in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt van Lotto Soudal geeft er na de twaalfde etappe de brui aan in de Giro

Er zijn al heel wat smaakmakers verdwenen uit deze Ronde van Italië en na de etappe van donderdag zal er opnieuw eentje verdwijnen. André Greipel sprint straks nog een laatste keer mee voor een derde zege en geeft er dan de brui aan.

Donderdag staat er een biljartvlakke etappe op het menu in de Giro en dat betekent opnieuw een kans voor de sprinters in het peloton. André Greipel zal er op zoek gaan naar een derde overwinning en dat wordt meteen ook zijn laatste kans. Na donderdag stapt de Gorilla namelijk uit de Giro.

"We gaan donderdag op zoek naar een nieuwe overwinning, maar we zullen slim moeten koersen", zegt Greipel. "De ontsnapping zal niet te omvangrijk mogen zijn, anders wordt het moeilijk om te controleren. We zullen attent moeten zijn, zeker in de plaatselijke rondjes."

Vanavond naar huis

"Ieder rondje heeft zestien bochten, dus een goede positie zal belangrijk zijn", gaat de Duitser verder. "Ik heb enkel en alleen nog aan deze rit gedacht na mijn laatste overwinning. Het zal trouwens ook mijn laatste etappe worden. Vanavond ga ik naar huis", besluit Greipel in een officiële verklaring.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties