Deze jonge landgenoot voelt zich in zijn sas tijdens zijn allereerste Giro ooit

Maarten Pottie
| 0 reacties
Deze jonge landgenoot voelt zich in zijn sas tijdens zijn allereerste Giro ooit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sean De Bie rijdt momenteel zijn eerste grote ronde. De 23-jarige renner van Lotto-Soudal is voorlopig heel tevreden over zijn prestaties, en die van de ploeg, in de Giro.

André Greipel sprintte in Bibione ongenaakbaar naar zijn derde ritzege. Ook De Bie had daarin zijn aandeel. "We wisten dat het belangrijk was om vooraan te zitten bij het opdraaien van de plaatselijke ronde", zei de jonge Belg tegen Sporza. "Iedereen deed zijn job perfect."

"Heel de ploeg was gemotiveerd om nog een vierde rit mee te pikken deze Giro. Voor mij is het mijn eerste grote ronde, maar binnen de ploeg zeiden ze al dat het redelijk uitzonderlijk is om zoveel ritten te winnen." Na de zege stapte Greipel uit koers. "Hij zat er wat mee dat hij Italië moest verlaten met de rode puntentrui, maar hij kan zich nu richten op zijn andere doelen."

Andere taken

Nu Greipel weg is, krijgt De Bie andere taken. "Het is belangrijk om Maxime Monfort goed door te bergen te loodsen, ook Tim Wellens en Jelle Vanendert kunnen nog voor een rit gaan", aldus onze landgenoot. "Vooral voor Tim Wellens zie ik nog kansen, het spreekt voor zich dat hij goede benen heeft."

Maar hoe zijn de benen van de jongeling tijdens deze Giro eigenlijk? "Ik heb nog maar één slechte dag gehad en die kwam er net tijdens een eenvoudige rit. Ik ben heel tevreden over mijn conditie en de manier waarop ik hier rondrijd. Ik heb vooral de indruk dat er heel lange ritten zijn, maar ze voelen niet echt heel lang aan in mijn hoofd. Dat is een goed teken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties