Jungels geraakt zijn roze trui kwijt in zware Giro-rit, Team Sky aan het feest

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jungels geraakt zijn roze trui kwijt in zware Giro-rit, Team Sky aan het feest

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mikel Nieve heeft op overtuigende wijze de dertiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Na een zware etappe kwam de renner van Team Sky solo over de meet. Visconti werd tweede. Het roze gaat van de schouders van Bob Jungels naar Andrey Amador (Movistar).

Het peloton in de Giro staat voor een zware driedaagse. Vrijdag stond er, een dag voor de koninginnenrit, een zware bergrit op het programma. En het regende meteen ontsnappingen. Een omvangrijke groep met onder meer tweevoudige winnaar Diego Ulissi en ex-Giro winnaar Damiano Cunego geraakte weg.

Tim Wellens probeerde er nog bij te geraken, maar dat lukte niet. Visconti lukte het wel en hij maakte met twee anderen de aansluiting vooraan. Stefan Denifl probeerde enkele keren weg te springen vooraan, maar het was Mikel Nieve die er vandoor ging.

Veldslag in finale

Nieve nam meteen een mooie voorsprong en reed een knappe slotklim. Ondertussen was er ook een veldslag aan de gang bij de favorieten en Jungels moest afhaken. Valverde ging door, maar ook Nibali probeerde te demarreren.

Nieve hield uiteindelijk stand en had aan de meet driekwart minuut voorsprong op Visconti. Voor Team Sky is de zege een opluchting na het wegvallen van topfavoriet Mikel Landa.

Vincenzo Nibali werd derde en kwam binnen met de andere favorieten. Jungels verloor 50" op de favorieten en is zijn roze trui kwijt aan Andrey Amador.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties