De balans in de Giro voor de slotweek

De balans in de Giro voor de slotweek

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde rustdag is het vandaag in de Giro d'Italia. In de slotweek is alles nog mogelijk en speelbaar voor de belangrijke plaatsen. Maar wie zijn tot op heden de toppers en floppers van deze Giro d'Italia?

+++ Steven Kruijswijk

Nederland blijft het maar goed doen. Tom Dumoulin is dan wel vertrokken met zitvlakproblemen, zijn landgenoot Steven Kruijswijk heeft inmiddels de roze trui overgenomen.

En hoe: met een knalprestatie! Eerst ging hij op pad samen met Chaves, een dag later was hij in de klimtijdrit ook by far de snelste van alle favorieten. Straf.

++ Esteban Chaves

Wie had verwacht dat Esteban Chaves voor Nibali, Valverde, Majka en Zakarin zou staan na meer dan twee weken koersen in de Giro d'Italia had mogelijk veel geld kunnen verdienen.

De Colombiaan liet de voorbije jaren al veel mooie dingen zien, maar lijkt nu pas écht op weg naar de wereldtop. Het podium halen kan zeker, dromen van eindwinst mag nog steeds.

+ Diego Ulissi

Elke dag opnieuw zit Ulissi wel ergens in een vlucht mee te rijden. Onvermoeibaar is hij niet, want op weg naar Corvara in Alta Badia kwam hij snel de man met de hamer tegen.

Maar Ulissi won ondertussen wel al twee ritten en mag zich zo een absolute topper noemen in deze Giro. Mogelijk gaat hij in week drie nog eens op zoek naar een nummertje.

- De klassieke favorieten

De kloof tussen Nibali en Valverde is bij het ingaan van de slotweek 38 seconden. Spanning troef dus, met ook nog Majka en Zakarin op iets meer dan een minuut extra afstand.

Niet dus: de klassieke favorieten laten zich voorlopig ringeloren en staan op 3 minuten of meer van Kruijswijk. Kunnen ze dat in een lastige derde week nog rechttrekken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties