Nederland heeft (nieuwe) roze droom: "Nu ga ik voor het allerhoogste"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nederland heeft (nieuwe) roze droom: "Nu ga ik voor het allerhoogste"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin bezorgde Nederland in de eerste week van de Giro al een delirium door het roze te veroveren. Maar de roze droom gaat nu verder, met een andere Nederlander in de hoofdrol. Steven Kruijswijk kan de eerste Nederlander worden die de Giro naar zijn hand zet.

"Het zijn mooie dagen voor mij, maar ik probeer er kalm onder te blijven", opent Kruijswijk bij de NOS. "Het is nog een hele week, maar als ik het zo goed blijf doen, dan kan ik het volhouden. Ik moet nu het parcours van dag tot dag bekijken en de concurrentie in de gaten houden."

"Het wordt afwachten wat voor tactiek zij zullen gebruiken. Mogelijk zullen ze mij willen isoleren, maar in de finale zullen hun jongens het ook zelf moeten doen", weet de Nederlander. "Tot nu toe heb ik hen altijd kunnen volgen of ze achter me kunnen houden, dus het vertrouwen is er wel. Ook de ploeg is heel sterk om mij te helpen."

Eerste Nederlander ooit?

"Het is lastig om te zeggen of ik nu genoegen neem met het podium. Eerst was dat een droomscenario, maar nu ga ik voor het allerhoogste", aldus Kruijswijk, die de eerste Nederlander ooit kan zijn die de Giro wint. "Dat zou heel mooi zijn, als ik de eerste ooit ben."

"Maar dat ik de grote jongens zo op achterstand rijd, dat verbaast me zelf ook. Ik wist wel al dat ik vorig jaar ook goed was in de Giro. Toen hoefde ik zeker niet onder te doen voor de grote jongens. Ik had dit zeker niet verwacht, maar wel gehoopt", besluit Kruijswijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties