Drie redenen waarom Tom Boonen absoluut moet verder doen in 2017

Redactie
| 13 reacties
Drie redenen waarom Tom Boonen absoluut moet verder doen in 2017

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Californië zit er op en dus is het afwachten wat Tom Boonen gaat doen met zijn toekomst. De renner en zijn ploeg zullen normaal de komende weken de onderhandelingen verderzetten. Onze redactie kwam met drie goede redenen waarom Boonen nog moet koersen in 2017.

Tom Boonen liet enkele weken geleden al weten dat hij enkel voor een heel seizoen zal bijtekenen. Enkel het voorjaar rijden is dus géén optie voor de man uit Balen. En nu is het dus de komende weken afwachten wat de beslissing van Boonen zal worden.

Vijfde kassei

Wij zochten alvast enkele goede redenen voor de renner van Etixx-Quick Step om verder te koersen. Een eerste goed argument om verder te doen is die zo felbegeerde vijfde kassei. Tom Boonen moet momenteel zijn record van vier overwinningen in Parijs-Roubaix delen met Roger De Vlaeminck.

Een nieuwe zege in 'de Hel van het Noorden' zou Boonen alleen recordhouder maken. En dus kunnen we mogelijk over een nieuwe 'Mister Paris-Roubaix' spreken.

Een tweede reden: Tom Boonen is nog steeds hét icoon van het Belgische wielrennen. De laatste jaren waren zijn resultaten wat minder dan in het begin van zijn carrière, maar Boonen blijft de chouchou van het Vlaamse wielerpubliek.

Alle fans, jong en oud, zouden Boonen er graag nog een jaartje (of twee?) zien bij doen. En zo kan hij natuurlijk ook die vijfde kassei nog in zijn bezit krijgen.

Qatar?

Onze derde en laatste reden is vooral een hoopvolle. Met het WK van Qatar in het achterhoofd, kan Boonen wel eens één van onze speerpunten zijn op het wereldkampioenschap.

Het parcours in Qatar is namelijk een biljart en op maat gemaakt voor de sprinters. Boonen mag dan wel niet meer dé topsprinter zijn, er staat heel wat wind in Qatar en Boonen is wel een specialist als het om waaiers gaat.

En wat zou er mooier zijn dan elf jaar na Madrid opnieuw wereldkampioen te worden? Bovendien mag Boonen dan nog een jaartje in de regenboogtrui rijden. Een extra reden dus om nog een vervolg aan zijn carrière te breien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties