Eindelijk raak voor jonge Belg: "Ben naar hier gekomen met ambitie om rit te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eindelijk raak voor jonge Belg: "Ben naar hier gekomen met ambitie om rit te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na Wout Van Aert in de eerste rit, was het deze keer aan Edward Theuns om te juichen in de Ronde van België. Na een voorjaar vol met ereplaatsen, is de Oost-Vlaming opgelucht met een eerste zege van het seizoen.

"Dit is een heel belangrijke overwinning", zegt Theuns na zijn zege voor de camera's van Sporza. "Ik was een beetje aan het zoeken naar die overwinning. In het voorjaar heb ik heel wat ereplaatsen gehad, maar het was altijd nét niet. Maar ik ben heel blij dat ik nu die zege heb en dan nog wel op een mooie aankomst in de Ronde van mijn eigen land."

Wat is het verschil met het voorjaar dan? "Ik heb meer en meer vertrouwen opgedaan voor mijn sprint", zegt Theuns. "Ik heb het gevoel dat ik vooruit ben gegaan en dat ik meer power kreeg in de sprints. Na het voorjaar heb ik een week goed gerust en opnieuw opgebouwd."

Met ambitie naar Ronde van België

"Ik ben met de ambitie naar hier gekomen om een rit te winnen. De ploeg heeft op het einde fantastisch werk geleverd. Boy (van Poppel) heeft een hele lange beurt gedaan. Ik moest even wachten en niet te vroeg aangaan, maar ik kon aanzetten op het juiste moment", besluit de jonge renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties