Van Aert behoudt leiderstrui, maar: "Morgen kan ik de ronde verliezen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Van Aert behoudt leiderstrui, maar: "Morgen kan ik de ronde verliezen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is na de tweede etappe nog steeds de leider in de Ronde van België. De renner van Crelan-Vastgoedservice hield al bij al makkelijk stand, maar was wel bijna betrokken bij een massale valpartij.

"Ik zat vlak achter de valpartij en had geluk dat ik er niet bij lag", doet Van Aert zijn verhaal. "Het was even aanpassen, zeker met een koers op dit niveau. Andere jaren had ik rustig de tijd om te koersen, maar nu moest ik vooraan zitten. Op televisie is dat heel mooi, maar hier is dat veel hectiek."

"De finale was redelijk lang. Het was in de eerste plaats afzien voor de ploeg, maar ik ben enorm trots op de ploegmaats", aldus de wereldkampioen veldrijden bij Sporza. "We hebben laten zien dat we ons mannetje kunnen staan. Ik moet de jongens bedanken."

Vrijdag en zaterdag?

Vrijdag wacht de kasseirit, zaterdag trekt het peloton naar de Ardennen. "Het zal afwachten worden, maar morgen kan ik zeker de ronde verliezen, mits wat pech. Met die kasseistroken is het opletten en moet ik vooraan zitten. In de Ardennen wordt het ieder voor zich en dan zullen we wel zien wie de sterkste is", is Van Aert strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties