Etixx-Quick Step opnieuw de grote slokop met net geen 30 overwinningen

Redactie
| 2 reacties
Etixx-Quick Step opnieuw de grote slokop met net geen 30 overwinningen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een grote klassieke zege zat er dit jaar niet in voor Patrick Lefevere, maar de andere resultaten zijn zeker de moeite om over naar huis te schrijven. Etixx-Quick Step staat op één zege van een totaal van 30 overwinningen dit jaar.

Na het klassieke voorjaar was er heel wat kritiek op de Belgische formatie, maar ondertussen kan er nog weinig negatief geschreven worden. Toegegeven, de veelbesproken grote vis ontbrak bij Etixx-Quick Step, maar geen haan die daar eind mei om kraait.

Marcel Kittel bezorgde zijn team enkele zeges in Dubai en in de Algarve, maar dat waren slechts zeges om het totaal aan te dikken. Zijn winst in de Scheldeprijs - het WK voor de sprinters - was dan wel weer een knappe zege. Ook de winst van de jonge Petr Vakoc in de Brabantse Pijl mocht gerust tellen.

Snelle Kittel

Er waren nog ereplaatsen voor Julian Alaphilippe en Daniel Martin in de Waalse klassiekers, maar in de Giro werd het vuur opnieuw aangewakkerd. Opnieuw diezelfde Marcel Kittel - niet meer de renner van 2015 - liet zijn team juichen in de tweede en derde etappe van de Giro. Bovendien kon de Duitser een dagje het roze aantrekken.

Nog voor de Giro bezorgde Kittel zijn team ook al een zege in de Ronde van Romandië. En Alaphilippe? Die was tijdens de Giro in Californië aan de slag. De jonge Fransman boekte er een zege en won het eindklassement.

Maar er was nog meer. Gianluca Brambilla won de achtste etappe in de Giro en veroverde daardoor ook de leiderstrui. En ook die andere Italiaan Matteo Trentin wilde zijn duit in het zakje doen. Dat deed hij door in de achttiende rit Brambilla en Moser nog voorbij te snellen richting een 29e zege voor de ploeg in 2016.

Wanneer 30 stuks?

29 stuk, dat is een heel aantal. Zowel in de Giro als in de Ronde van België volgen er nog twee kansen om de magische grens van 30 zeges te bereiken. Patrick Lefevere zal zich momenteel in zijn handen wrijven. Wees daar maar zeker van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties