Kan Dries Devenyns volhouden of volgt er nog een slotoffensief in de Ardennen?

Redactie
| 2 reacties
Kan Dries Devenyns volhouden of volgt er nog een slotoffensief in de Ardennen?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag volgt er dé beslissing in de Ronde van België. Kan Dries Devenyns zijn leiderspositie vasthouden in de rit van Verviers naar Verviers? Of wie kan er nog roet in het eten gooien?

De etappe van zaterdag zal bij enkele renners wat angst inboezemen. Het gaat namelijk de hele tijd bergop en bergaf in de Ardennen. De rit brengt ons van Verviers terug naar Verviers en wellicht zullen de klimmerstypes zich meer laten gelden. Wie zal er Dries Devenyns het meeste angst bezorgen?

Tiesj Benoot staat momenteel op een zevende plek in het klassement. Een goede proloog had de jonge renner nu al op het podium geplaatst, maar dat tijdrijden blijft nu eenmaal een werkpuntje van Benoot. Er zijn wel al enkele kilo's verdwenen tegenover het voorjaar, dus Benoot kan zeker presteren in de Ardennen.

Gasparotto?

Bovendien wil Benoot zich ook meer toeleggen op kleinere rittenkoersen. Eén plekje voor de Lotto Soudal-renner, vinden we Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert) terug. Vrijwel altijd onzichtbaar in het peloton, maar hij staat er op de belangrijke momenten. Deze rit behoort zeker tot de mogelijkheden van de winnaar van de Amstel Gold Race.

Uiteraard kan IAM Cycling ook op twee paarden gokken met Reto Hollenstein, die op vier seconden van Devenyns volgt. In het verleden heeft de Zwitser al bewezen dat hij bergop wel iets kan. Voor de rest wordt het wat koffiedik kijken voor andere favorieten.

Nederlanders

Bij Etixx-Quick Step kan een goede Niki Terpstra deze rit aan, net als zijn landgenoten Tom Jelte Slagter en Lars Boom. Maar het trio van Nederlanders volgt allemaal op meer dan 40" van leider Devenyns. Het wordt dus afwachten of zij een bedreiging kunnen vormen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties