Kruijswijk zwaar gehavend met breuk: "Ik heb de Giro hier verloren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Kruijswijk zwaar gehavend met breuk: "Ik heb de Giro hier verloren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Steven Kruijswijk ging in de etappe van vrijdag van de hemel naar de hel. In de afdaling van de Colle Dell'Agnello kwam de Nederlander zwaar ten val. Kruijswijk hield er een ribbreuk aan over en beseft dat hij de Giro verloren heeft.

"Op de top van de Colle Dell’Agnello zat ik aan mijn limiet", opent Steven Kruijswijk bij zijn team. "Ik wilde daarna wat eten en drinken en volgde de andere mannen. Maar dan maakte ik een stomme fout in de afdaling. Ik stuurde verkeerd en knalde tegen de sneeuwwand in. Mijn fiets was erg beschadigd en daardoor kon ik niet meteen verder", aldus de Nederlander.

Overal pijn

"En wanneer ik terug op het zadel kroop, dan deed alles pijn. Ik voelde mijn rug en mijn ribben en mijn moraal was gebroken", bekent Kruijswijk. "Ik wist dat ik een voorsprong had en probeerde door te blijven gaan, maar het was voorbij. Ik heb de Giro hier verloren."

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek daarna dat 'Kruijswijk een kleine breuk aan zijn ribben heeft'. Dat heeft zijn team via Twitter laten weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties