Landgenoot kleurt negentiende etappe in Giro: "Heb alles of niets gespeeld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landgenoot kleurt negentiende etappe in Giro: "Heb alles of niets gespeeld"
Foto: © photonews

Maxime Monfort reed een tijd lang aan de leiding in de negentiende etappe van de Giro, maar zijn poging draaide uiteindelijk op niets uit. Toch is onze landgenoot tevreden na zijn poging.

"Het was in het begin van de etappe moeilijk om weg te geraken. Ik wilde mee in de ontsnapping, zonder veel energie te verspillen", opent Maxime Monfort op zijn website. "Op de eerste col reed Sky een stevig tempo en bleven er niet veel renners over. Ik reed een snelle afdaling en kwam dan bij Scarponi."

Scarponi

"Hij zei me dat hij moest wachten op NIbali, die de groep achter ons zat. Ik zat alleen aan de leiding en dan heb ik maar alles of niets gespeeld", aldus de Lotto Soudal-renner. "Ik voelde me goed en hield een goed tempo aan, maar de groep van Nibali kwam bij me op tien kilometer van de streep."

"Ik kon hen niet volgen en ben dan maar op mijn eigen tempo naar boven gereden. Maar ik ben blij met mijn rit. De etappe van zaterdag belooft ook heel moeilijk te worden. Het zal een grote dag worden", besluit Monfort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties