'Op zijn 49e klopt hij nog steeds Italiaanse sprinters', Mario Cipollini was nooit verlegen voor een straffe uitspraak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
'Op zijn 49e klopt hij nog steeds Italiaanse sprinters', Mario Cipollini was nooit verlegen voor een straffe uitspraak

Ondertussen is hij al enkele jaren uit het peloton verdwenen, maar met 42 ritzeges in de Giro, 12 etappes in de Tour en één WK-titel blijft Mario Cipollini een icoon. Tijd om zijn strafste stoten nog eens boven te halen.

"Ik heb maar anderhalve maand training nodig, voor ik alle Italiaanse sprinters klop", liet de Italiaan enkele dagen geleden optekenen. "Sommigen kan ik zelfs vandaag al verslaan", zei hij er nog netjes bij. Wel, het is niet de eerste keer dat Mario Cipollini een straffe uitspraak doet.

Ooit kwam hij zelfs eens met een Johan Cruijff-logica. "Als je remt, dan win je niet." Klopt helemaal Mario! En zo waren er nog wel - zeker naarmate hij ouder werd - leuke quotes van de flamboyante Italiaan.

Een bloemlezing:

-"Ik ben helemaal gehavend en ik voel pijn, maar ik hoop dat ik kan blijven koersen. Mijn doel is om snel een rit te winnen."

-"Elke dag nemen we risico's op bochtige en glibberige stroken"

-"Hij is een intense man. En hij is een kunstenaar. En net als alle echte kunstenaars, houdt hij zich niet altijd aan de regels."

38 jaar is niet jong

-"Ik heb voor nog een seizoen bijgetekend, want ik ben 38 jaar en dat is niet jong."

-"De laatste weken heb ik hard getraind voor Milaan-Sanremo en ik denk dat mijn vorm goed is. Ik moest even bekijken of ik nog competitief ben tegenover de andere sprinters. Ik denk dat ik het antwoord gevonden heb."

-"Ik ben heel verrast dat ik gewonnen heb, maar ook heel gelukkig. De mensen blijven me maar vertellen dat ik te oud ben, maar ik geniet van hun ongelijk."

-"Ik heb mijn sportieve biologische klok gestopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties