Taaramae wint de laatste bergrit, Nibali zet de Giro helemaal op zijn kop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Taaramae wint de laatste bergrit, Nibali zet de Giro helemaal op zijn kop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorlaatste etappe in de Giro heeft (opnieuw) voor spektakel gezorgd. Rein Taaramae heeft de etappe gewonnen, maar het spektakel werd vooral daarachter afgespeeld. Vincenzo Nibali heeft Chaves op achterstand gereden en is op de voorlaatste speeldag de nieuwe roze trui in de Giro.

De voorlaatste rit in de Ronde van Italië was opnieuw een moeilijke. Maar dat weerhield enkele renners niet om in de aanval te gaan. Uiteindelijk geraakten enkele renners weg en was het Rein Taaramae die solo boven kwam op de meet.

Darwin Atapuma werd tweede, Joe Dombrowski werd derde op ruim een minuut. Maar wat vooral belangrijk was, was wat er achter de koplopers gebeurde. Kon Steven Kruijswijk zich herstellen of niet? In de finale bleek van niet, het tempo lag te hoog voor de Nederlander.

Sterke Nibali

Het was evenwel Vincenzo Nibali die op zoek ging naar de (eind)zege in de Giro. Op zijn aanval vonden zowel Alejandro Valverde en roze trui Esteban Chaves geen antwoord. Nibali finishte als zesde, maar heeft nu wel het roze in zijn bezit.

Zonder ongelukken zal de Astana-renner zondag de Giro winnen. Chaves staat nu tweede in het klassement op 52". Valverde eindigt in principe net op het podium, met een achterstand van 1'17" op Nibali.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties