Van Aert in het veld of op de weg? Dit denkt de supportersclub ervan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Van Aert in het veld of op de weg? Dit denkt de supportersclub ervan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn enorm knappe prestatie in de proloog van de Ronde van België, werd meteen de vraag gesteld of Wout Van Aert niet beter naar de weg kon overschakelen. De wereldkampioen is nog steeds slechts 21 jaar, maar zijn supportersclub ziet hem liever nog even in het veld.

"Of Wout in het veld moet blijven of naar de weg moet gaan? Dat is een keuze van Wout zelf", zegt Lorenz Vloemans bij Wielerkrant. "In principe zal hij de eerste jaren nog in het veld blijven, maar stel je voor dat hij zondag eerste wordt in de Ronde van België.. Dan kan het al sneller gaan."

"Maar ik ken hem goed en ik denk dat hij de eerste jaren nog in het veld zal blijven", aldus het bestuurslid. "De fans zien hem liever in het veld. We rijden bijna wekelijks naar de cross en dat is telkens ambiance. Op 26 juni gaan we wel naar het BK en dat gaat een heel andere ervaring worden."

BK

"Wat hij kan op het BK? Hij hoopt in de juiste ontsnapping te zitten. Hij wil proberen om in beeld te rijden en hoopt dat hij redelijk lang kan volhouden. Maar als Van Avermaet doortrekt, weet Wout dat hij niet kan volgen", besluit Vloemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties