Arndt wint bizarre slotetappe in de Giro, Nibali heeft zijn tweede eindzege beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Arndt wint bizarre slotetappe in de Giro, Nibali heeft zijn tweede eindzege beet

Nikias Arndt heeft de laatste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. In een iets of wat bizarre slotrit was Nizzolo in een sprint de snelste van een uitgedund peloton, maar hij werd gedeclasseerd na een manoeuvre. Daardoor won de Duitser de laatste rit.

De winnaar en het podium in de Giro stond al voor de etappe vast. Als er natuurlijk geen ongelukken gebeurden. Maar er moest nog een afsluitende etappe gereden worden richting Turijn. Een kolfje naar de hand van de sprinters, maar LottoNL-Jumbo had op voorhand beloofd om aan te vallen.

En de ploegmaats van pechvogel Steven Kruijswijk hielden de daad bij het woord. Op ruim zestig kilometer van de streep gingen Maarten Tjallingii en Jos van Emden er vandoor. Beide Nederlanders fietsten een mooie voorsprong bij elkaar, maar volhouden tot de streep was onmogelijk.

Aanval landgenoot

In volle finale werd van Emden als laatste vluchter gegrepen en probeerde enkele renners weg te geraken in een ontregelde sprint. Waaronder Sean De Bie, die er op ruim een kilometer van de streep vandoor ging. Even leek de renner van Lotto Soudal vol te kunnen houden, maar een uitgedund peloton ging nog over De Bie.

En het was Giacomo Nizzolo die na negen tweede plaatsen eindelijk raak leek te scoren in de Giro. Hij bleef in een sprint Nikias Arndt en Matteo Trentin voor. Maar, een manoeuvre waardoor hij Modolo tegenhield, kostte de Italiaan de zege. Daardoor mocht Arndt juichen en werd Nizzolo gedeclasseerd.

Sean De Bie werd uiteindelijk zesde. De eindzege van Nibali kwam niet meer in gevaar. Esteban Chaves en Alejandro vervolledigden het podium als tweede en derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties