Eindzege in mineur voor Dries Devenyns: "Ik dacht constant aan Stig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eindzege in mineur voor Dries Devenyns: "Ik dacht constant aan Stig"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dries Devenyns is de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour, maar genieten was echter moeilijk voor onze landgenoot. Zijn gedachten waren namelijk bij Stig Broeckx, die in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

"Ik heb een moeilijke dag achter de rug. Ik zat constant aan Stig Broeckx te denken", zei Devenyns na zijn zege. "Ik denk dat iedereen met hetzelfde slechte gevoel aan het rijden was. Dat duurde tot de wedstrijd plots openspatte en het tempo de hoogte werd ingejaagd."

"Mijn eindoverwinning? De koers is nu even niet belangrijk. De toestand van Stig Broeckx is belangrijker", zegt een aangeslagen Devenyns bij Het Nieuwsblad. "Wielrennen zal altijd een gevaarlijke sport zijn. Daar ga je niet veel aan kunnen veranderen. Ik stel wel vast dat het de laatste tijd wel bijzonder gevaarlijk geworden is."

Niet glunderen

"Het is immers niet de eerste keer dat we een ongeval hebben in de wedstrijd. Hoe en wat er moet veranderen weet ik zelf niet. Dit probleem kan je niet zomaar oplossen. Normaal gezien moest ik vandaag staan glunderen na het behalen van deze eindzege. Daar staat mijn hoofd echt niet naar", besluit de IAM-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties