Naast Stig Broeckx is er nog een landgenoot zwaar gehavend: "Twee ruggenwervels gebroken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Naast Stig Broeckx is er nog een landgenoot zwaar gehavend: "Twee ruggenwervels gebroken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stig Broeckx is er zwaar aan toe na zijn val in de Ronde van België, maar er is nog een landgenoot die zwaar gehavend uit de strijd kwam. Pieter Jacobs (foto uit 2015) heeft twee ruggenwervels gebroken bij de massale valpartij.

"Ruggenwervel L2 en L4 zijn gebroken", zegt ploegleider Kevin Hulsmans op de webstek van het team. "Er wordt nu overlegd of hij naar het ziekenhuis van Maastricht of Genk wordt overgebracht. Daar zal verder onderzocht worden of een operatie nodig is."

"Sowieso weet hij nu al dat hij zes weken in een corset moet. Pieter zal een drietal maanden buiten strijd zijn. En dat is noch voor hem, noch voor ons team een prettig vooruitzicht. Zo was Pieter in de Vlaamse Ardennenrit toch ook één van de steunpilaren van de ploeg", zegt de ploegleider.

Het was alsof er een bom in het peloton ontplofte - Kevin Hulsmans

Hulsmans zag het ongeval van dichtbij gebeuren. "Het was alsof er een bom in het peloton ontplofte. Daar ben je als renner compleet weerloos tegen. Vrijdag verloren we met Wout (Van Aert) de leiderstrui, maar je ziet vandaag hoe relatief dat allemaal is. Hopelijk komt het met iedereen snel goed", besluit Hulsmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties