Teammanager Lotto Soudal na nieuw drama: "Dit komt voor iedereen hard aan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Teammanager Lotto Soudal na nieuw drama: "Dit komt voor iedereen hard aan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De toestand van Stig Broeckx is vrij tot zeer ernstig. De renner heeft twee hersenbloedingen gehad en wordt in een coma gehouden. Ook bij Lotto Soudal-teammanager Marc Sergeant komt dit hard aan.

"Uiteraard zijn we heel aangeslagen door deze gebeurtenissen", opent Marc Sergeant. "Vorig jaar kenden we als team ook een zeer moeilijk moment na het ongeval van Kris Boeckmans. Exact drie maanden geleden was Stig al het slachtoffer van een aanrijding en enkele weken daarna overleed Antoine Demoitié."

"Dit komt voor alle medewerkers en renners zeer hard aan, maar het hardst voor de familie en vrienden", zegt de teammanager. "We kunnen enkel hopen dat zijn gezondheidstoestand positief evolueert en we zullen hem en zijn familie zo goed mogelijk bijstaan."

Niet van start in laatste rit

"Na de neutralisatie zijn de renners bij elkaar gebleven om elkaar te steunen en over de gebeurtenissen te praten. Na overleg hebben we besloten om niet meer van start te gaan in de laatste rit van de Ronde van België."

"Het is zinloos om met een beschuldigende vinger te wijzen. Maar het is al langer dan vandaag duidelijk dat er structurele ingrepen moeten plaatsvinden, om de veiligheid te verzekeren", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties