Vijfde en laatste rit in de Ronde van België gaat door: kunnen de sprinters zegevieren?

Redactie
| 2 reacties
Vijfde en laatste rit in de Ronde van België gaat door: kunnen de sprinters zegevieren?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vierde etappe in de Ronde van België werd geneutraliseerd na een zware valpartij. Stig Broeckx is het grootste slachtoffer van die valpartij. Maar zondag rest er nog de vijfde etappe en daarin willen de sprinters zich laten opmerken.

De laatste rit in de Ronde van België brengt ons van het Vlaams-Brabantse Tremelo naar het Limburgse Tongeren. Tremelo is min of meer het mekka van het veldrijden. Niels Albert is afkomstig van Tremelo en ook Sven Nys is afkomstig uit deelgemeente Baal.

Maar goed, opnieuw over naar de koers. De rit is 174,2 kilometer lang en zal wellicht een kolfje naar de hand van de sprinters zijn. En daarbij denken we in de eerste plaats aan Edward Theuns. De renner van Trek-Segafredo won ook in Knokke al de massasprint.

Boeckmans/Debusschere?

Verder verwachten we zeker nog enkele andere Belgen. Kan Baptiste Planckaert zich in eigen land doen opmerken met een overwinning? De renner van Wallonie-Bruxelles rijdt al een heel seizoen met goede benen rond. De enige Vlaming van het team lijkt ook een ploeg van een hoger niveau aan te kunnen.

En dan is het opnieuw uitkijken naar Kenny Dehaes, hoewel die momenteel zich niet met de koers bezig houdt, maar wel met de toestand van ex-ploegmaat Stig Broeckx. Snelle jongens als Jens Debusschere en Kris Boeckmans doen niet mee voor de zege. Lotto Soudal heeft besloten om zich terug te trekken in de laatste rit.

Outsiders

Ook Jonas Vangenechten (IAM) en Timothy Dupont (Verandas Willems) eindigden goed in de etappe van Buggenhout naar Knokke. Andere outsiders zijn nog Guardini (Astana), Napolitano (Wanty-Groupe Gobert), Chicci (AGS) en Van Staeyen (Cofidis).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties