Aftellen naar de Tour: welke Belg kan er ons land een ritzege schenken?

Redactie
| 1 reacties
Aftellen naar de Tour: welke Belg kan er ons land een ritzege schenken?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nog vier nachten slapen en dan start met de Tour de France opnieuw het grootste wielercircus ter wereld. Er lijken geen Belgen een hoofdrol te kunnen spelen in het klassement, maar wie kan er ons land een ritzege bezorgen?

Alle ogen zijn dan vooral gericht op Greg Van Avermaet. Vorig jaar bewees hij in de Tour wat hij in zijn mars had door in Rodez Peter Sagan van de zege te houden, een onverhoopt Belgisch ritsucces. Naast de BMC-renner hebben we vooral landgenoten die een dienende rol hebben in de Tour de France.

Twee snelle mannen bij Trek

Bij Trek-Segafredo hebben we echter wel twee Belgen met snelle benen aan de meet. Edward Theuns is in de massasprints niet opgewassen tegen renners van het kaliber Kittel, Cavendish en Greipel, maar kan zich misschien wel roeren in de etappes waar de échte sprinters niet meer mee zijn.

Enkele maanden geleden - een paar dagen voor Parijs-Roubaix - sprak Jasper Stuyven al over deze Tour de France. Hij wilde niet luidop zeggen dat hij droomde van een ritzege, maar misschien kan hij toch wel verrassen in een etappe. Voorts lijken er nog twee renners in aanmerking te komen die kunnen verrassen: Thomas De Gendt en Jan Bakelants.

Dat De Gendt tot grootse dingen in staat is, heeft hij al vaker bewezen. Denk maar terug aan de etappe naar de Stelvio in de Giro van enkele jaren geleden. Daar legde hij de basis voor zijn podium in de Ronde van Italië. Een De Gendt met goede benen, is altijd tot iets meer in staat. Hopelijk ook in deze Tour.

Succes in 2013 voor Bakelants

En tot slot is er met Jan Bakelants nog een vijfde kanshebber op een eventuele ritzege. De renner van AG2R La Mondiale pakte drie jaar geleden op Corsica (in Ajaccio) de zege en mocht bovendien het geel aantrekken. Bakelants heeft echter vooral een rol als helper voor zijn kopman Romain Bardet, het is wat afwachten of hij ook eens zijn eigen kans mag gaan.

We zijn ook Serge Pauwels niet vergeten, maar dan moet de renner van Team Dimension Data wel afwegen of hij al dan niet een goed klassement vooropstelt. Pauwels is net als Bakelants en De Gendt wel geen échte killer, ook al toonde hij in de Dauphiné dat hij helemaal klaar is voor de komende Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties