Belgische teams zetten de deur open voor Gilbert: "Hebben nog niet over geld gesproken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische teams zetten de deur open voor Gilbert: "Hebben nog niet over geld gesproken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert zal BMC na dit seizoen verlaten. Maar de kersverse kampioen van België heeft nog geen team voor volgend jaar. Een terugkeer naar Lotto Soudal of een overstap naar Etixx-Quick Step behoren tot de meest logische opties.

"Philippe wil geen contract tekenen om uit te bollen”, zegt Eddy Bielen, adviseur van Gilbert. "Het is de bedoeling om nog een paar keer uit te halen met de voorhamer. Hij wil nog monumenten winnen, vooral dan Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Hij moet een team vinden waar hij daarvoor de beste omkadering krijgt."

Verleden vergeten

"Zeg nooit nooit. Ik heb tegen Philippe gezegd dat onze problemen uit het verleden voor mij vergeten zijn", aldus Patrick Lefevere in HNB. De teammanager van Etixx-Quick Step doelt daarmee op het feit dat Gilberts manager Vincent Wathelet in 2011 een mondeling akkoord had met Lefevere. Uiteindelijk trok Gilbert toch naar BMC.

"Bij een transfer spelen altijd twee dingen: maakt de renner ons team sterker? En wat is de impact op ons budget? Dat is de denkoefening die we nu ook voor Gilbert maken. Zonder dat we al over geld hebben gesproken", zegt Lefevere. Tot slot laat Marc Sergeant de deur op een kier. "Gilbert naar Lotto Soudal? Ik zou zeggen onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties