Duidelijke taal van bondscoach: "Niet met Greg én Phil naar de Spelen in Rio"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Duidelijke taal van bondscoach: "Niet met Greg én Phil naar de Spelen in Rio"

Bondscoach Kevin De Weert heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat hij niet met Gilbert én Van Avermaet naar de Spelen in Rio zal afzakken. Slechts één van de twee renners al in principe een ticket krijgen richting Brazilië.

"Ik zet voor één van hen de deur open. Rio is superlastig, daar blijf ik bij", opent Kevin De Weert. Kantje boord voor jongens als Phil en Greg. Meer dan vierduizend hoogtemeters, net als aan Les Lacs de l'Eau d'Heure, dat klopt. Maar wel verdeeld over onder meer drie circuits met telkens een lange helling van 8,9 kilometer, in plaats van vijftien keer drie klimmetjes van 900 meter."

Deur op een hele kleine kier

De bondscoach laat de deur op een hele kleine kier staan. "Tenzij ze écht allebei uitmuntend zouden presteren in respectievelijk de Tour en de Ronde van Polen. Dan zal ik de eerste zijn om mijn plan aan te passen en de tactiek te herzien", klinkt het in HLN. Het parcours is volgens De Weert veel te zwaar voor meer dan één klassieke renner.

Van rivaliteit tussen De Weert en Van Avermaet is er volgens De Weert weinig te merken. "Ik heb zelf vijf WK's met hen gereden. Weinig gemerkt toen, van die rivaliteit. Phil en Greg zijn professioneel genoeg om hun individueel belang ondergeschikt te maken aan dat van het team", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties