Jan Bakelants snapt het niet: "Waarom het kruim van het peloton naar Qatar sturen, waar geen kat komt kijken?"

Jan Bakelants snapt het niet: "Waarom het kruim van het peloton naar Qatar sturen, waar geen kat komt kijken?"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants is een van de weinige renners in het peloton die niet om een krasse mening vergeven zit. Zo spreekt hij zich duidelijk uit tegen de globalisering van het wielrennen. "Je moet Chinezen toch niet verplichten om naar de koers te kijken?"

“We moeten stoppen met proberen om de koers bij de vijf grootste sporten ter wereld te duwen en stoppen met zaniken over de globalisering van het wielrennen”, geeft hij aan in Het Nieuwsblad. “Golf is een wereldsport, maar het laat mij koud. Maar als anderen dat graag zien … dan is dat maar zo.”

En hij trekt de vergelijking met het wielrennen: “99% van de Chinezen is straatarm en voert een dagelijkse overlevingsstrijd. Je moet die mensen dan toch niet verplichten om naar de koers te kijken? Dat interesseert hen niet.”

In China voeren ze een dagelijkse overlevingsstrijd, wat interesseert hen nu koers? –

Jan Bakelants

“Waarom het kruim van het peloton naar Qatar sturen, waar geen kat komt kijken? In Europa willen er inwoners wel komen kijken, maar de organisatoren kunnen geen grote namen meer vastleggen omdat ze niet over dezelfde budgetten beschikken als die in het Midden-Oosten.”

Slotsom: “Wielrennen is een levenswijze. De mensen die naar de koers kijken, die fietsen ook gewoon graag”, aldus Bakelants nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties