Jonge landgenoot dolblij met Tour-selectie: "Dit is een kinderdroom"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge landgenoot dolblij met Tour-selectie: "Dit is een kinderdroom"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Trek-Segafredo gaat niet met één, maar wel met twee Belgen naar de komende Ronde van Frankrijk. De selectie van Edward Theuns is toch iets of wat een verrassing, ook voor de jonge renner zelf. "De Tour wordt een avontuur", klinkt het.

"In het begin van het seizoen was hier helemaal geen sprake van", opent Theuns. "Normaal zou de Vuelta mijn eerste grote ronde worden. Maar daar schotelen ze dit jaar ook een zwaar parcours voor. En geef mij dan maar de Tour, als ik mag kiezen. Ik heb mijn selectie beet na mijn voorjaar, denk ik. Ik had er zelf wel meer van verwacht", bekent de renner in Het Nieuwsblad.

"Bovendien ben ik goed uit Parijs-Nice en de Dauphiné gekomen. In de Dauphiné krijg je al een beetje een kijk op het deelnemersveld van de Tour en zelfs bergop kon ik daar mijn plan trekken. Dat geeft me vertrouwen. De Tour wordt wel een avontuur. Maar je weet wat ze zeggen: een renner ben je pas als de Tour gereden heb. Dit is een kinderdroom die uitkomt."

Kans gaan in de sprint

Trek-Segafredo rekent vooral op Bauke Mollema en Fabian Cancellara, maar stiekem hoopt Theuns zijn kans te gaan in de sprints. "De Tour is natuurlijk een ander niveau dan de Scheldeprijs of Ronde van België", klinkt het. "En eerst maar eens afwachten wat mijn rol in de ploeg straks wordt. Maar als het kan, zou ik mij best durven smijten tussen de topspurters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties