Deze jongens zullen een belangrijke rol spelen in de strijd om de witte trui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Deze jongens zullen een belangrijke rol spelen in de strijd om de witte trui

De Tour de France nadert met rasse schreden, tijd dus om eens op te maken welke favorieten er zijn er voor de verschillende klassementen. Beginnen doen we alvast met de witte jongerentrui.

Drie namen springen er uit als we naar het jongerenklassement voor dit jaar kijken: Julian Alaphilippe, Wilco Kelderman en Warren Barguil. Die laatste bewees reeds dat hij goed kan zijn in de Tour, Alaphilippe en Kelderman kunnen dan weer andere adelbrieven voorleggen.

Enkel renners die op of na 1 januari 1991 geboren zijn, komen dit jaar in aanmerking voor het jongerenklassement van de Ronde van Frankrijk.

Julian Alaphilippe

De Fransman van Etixx-Quick Step toonde voor het tweede jaar op rij dat hij top kan zijn in de Ardennenklassiekers. Dit jaar werd hij 8e in de Brabantse Pijl, 6e in de Amstel Gold Race en 2e in de Waalse Pijl. Na een rustperiode van enkele weken etaleerde hij opnieuw zijn goede benen in de Ronde van Californië, waar hij een zware bergetappe won en het eindklassement voor zijn rekening nam.

Enkele weken geleden werd hij dan weer zesde in de eindstand van de Dauphiné, ook de witte jongerentrui kwam in het bezit van Alaphilippe. De Etixx-Quick Step-renner lijkt dan ook klaar om uit te blinken in de Tour.

Warren Barguil

Warren Barguil is een jaartje ouder dan Alaphilippe en wordt samen met John Degenkolb één van de speerpunten van Giant-Alpecin. Barguil eindigde in een kletsnatte en zware Ronde van Zwitserland als derde net op het podium. Bovendien eindigde de Fransman in de Tour van vorig jaar 14e in het eindklassement en 3e in het jongerenklassement.

Nairo Quintana (Movistar) en Romain Bardet (AG2R La Mondiale) bleven Barguil toen voor in de stand om de witte trui. Maar zowel Quintana en Bardet komen dit jaar niet meer in aanmerking voor het jongerenklassement. De weg naar de witte trui ligt open voor Barguil.

Wilco Kelderman

Tenslotte rijdt er nog ene Wilco Kelderman (Lotto NL-Jumbo) rond in het peloton. Hij is ook één van de favorieten voor de witte trui. Kelderman werd in de afgelopen Ronde van Zwitserland achtste, maar reed er ook in de gele leiderstrui rond.

Maar Kelderman zakte even later door het ijs en speelde zijn leiderstrui kwijt. Vorig jaar betaalde hij vooral leergeld in zijn eerste Tour de France en kreeg hij te maken met de naweeën van een valpartij. Dit jaar kan en moet de Nederlander de lat zeker wat hoger leggen. Kelderman staat in het werk tegen de klok alvast een stapje voor op zijn naaste concurrenten.

Outsiders

De outsiders voor de jongerentrui vinden we terug bij Orica-GreenEdge en Lampre-Merida. Adam Yates (zijn broer Simon kan er door een schorsing niet bij zijn) bewees in de Dauphiné al heel goed te zijn en krijgt in principe een vrije rol. In het Italiaanse team vinden we Louis Meintjes terug. De Zuid-Afrikaan werd negende in de afgelopen Dauphiné en kan in de Tour opnieuw bevestigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties