Stuyven staat voor grote debuut: "Als kind nooit van de Tour gedroomd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Stuyven staat voor grote debuut: "Als kind nooit van de Tour gedroomd"

Jasper Stuyven staat zaterdag voor het eerst in zijn carrière aan de start van de Ronde van Frankrijk. In tegenstelling tot zijn ploegmaat Edward Theuns is de Tour voor Stuyven géén kinderdroom.

"De Tour is geen kinderdroom. Ik heb als kind nooit van de Tour of een Tour-zege gedroomd", opent Stuyven bij Sporza. "Pas sinds ik prof werd en begon te merken hoe groot de Tour is en hoe veel aandacht die krijgt, kriebelde het en kreeg ik het gevoel dat ik die wilde meerijden", aldus de Vlaams-Brabander.

Anders dan Vuelta

Stuyven stond wel al twee keer aan de start van de Vuelta. "Maar dit wordt nog een andere ervaring dan de Vuelta, niet zozeer door het parcours, maar wel vooral het circus rond de Tour. Ik ben wel blij dat de Tour niet mijn eerste grote ronde is. Ik weet nu toch al wat hoe je een rittenkoers van drie weken aanpakt."

"Ik heb ook totaal geen doel vastgelegd. Ik hoop om niet anoniem mee te rijden en heelhuids in Parijs te raken. In hoever ik uit de anonimiteit raak, zal afhangen van de eerste etappes en hoe ik me daarna voel", besluit de renner van Trek-Segafredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties