Vansummeren was veel meer dan een winnaar van Parijs-Roubaix

Redactie
| 0 reacties

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Vansummeren maakte woensdagochtend op een persconferentie bekend dat hij zou stoppen met koersen. De renner van AG2R kampt met hartritmestoornissen en kondigde het nieuws aan in tranen.

Johan Vansummeren werd in het voorjaar tijdens de Ronde van Oman uit koers genomen door zijn ploeg. De Limburger had last van hartritmestoornissen. Er werden maanden onderzoeken gevoerd en Vansummeren werd zelfs in alle stilte geopereerd aan zijn hart.

Er heerste maanden onduidelijkheid omtrent de sportieve toekomst van de renner, maar deze week heeft hij met tranen in de ogen de knoop doorgehakt. Vansummeren stopt met koersen.

Huwelijksaanzoek

Het mooiste moment uit de carrière van Summie was ongetwijfeld de winst in Parijs-Roubaix, met bijhorende huwelijksaanzoek voor zijn vriendin Jasmien Vangrieken.

Maar: Vansummeren was meer. Hij stond te boek als een groot talent en won in 2003 nog Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften U23. Een teken aan de wand dat hij wel degelijk zijn mannetje kon staan.

In 2007 won hij ook nog eens de Ronde van Polen, ook een erg mooie prijs op de erelijst van de Belgische wielrenner. Daarbuiten hielp hij ook steevast zijn kopmannen aan winst in ritten en zelfs aan eindzeges in rondes.