Jan Bakelants zoekt naar oorzaken na mindere Tour: "Ik blijf het raar vinden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Jan Bakelants zoekt naar oorzaken na mindere Tour: "Ik blijf het raar vinden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants was zichtbaar aangeslagen na de voorlaatste etappe in deze Ronde van Frankrijk. De renner van AG2R La Mondiale was blij met het podium voor Romain Bardet, maar zoekt naar oorzaken voor zijn mindere prestaties.

"Voor de ploeg heb ik mijn ding kunnen doen. Soms was ik niet altijd goed en zelfs slecht. Dat is niet plezant voor mij", zegt Jan Bakelants. "Maar het is gedaan en ondanks mijn eigen mindere Tour, was het toch een succesvolle Tour voor de ploeg. Ik ga hier niet te lang bij stilstaan en toch onderzoeken doen."

Bakelants acht de kans groot dat er iets met zijn lichaam scheelt. In de Dauphiné was hij bijvoorbeeld wel ijzersterk. "Ik acht de kans redelijk groot dat er iets is, ondanks die valpartij in het begin. Maar ook op het einde kwam ik er niet meer door en dat blijf ik raar vinden", klinkt het bij Sporza.

Niet de laatste keer Tour

"Het was natuurlijk thuis ook niet gemakkelijk met Daphne (zijn vriendin, red.). Ik hoop dat we iets vinden, maar het zal ook niet de laatste keer zijn dat ik de Tour rijd", kan er toch een glimlach vanaf. "Deze keer heb ik de echte keerzijde van de medaille gezien. Gelukkig is er de prestatie van Romain (Bardet) om mij aan op te trekken. Dat heeft mij deugd gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties