Naast Jesse Sergent moesten er nog al heel wat Belgische renners hun fiets vroegtijdig aan de haak hangen

Redactie
| 0 reacties
Naast Jesse Sergent moesten er nog al heel wat Belgische renners hun fiets vroegtijdig aan de haak hangen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na aanhoudend blessureleed heeft Jesse Sergent enkele dagen geleden een punt achter zijn carrière gezet. De renner van Trek-Segafredo was een talentvolle renner, maar werd niet gespaard van pech. Sergent is zeker niet de enige pechvogel die geen lange carrière kende.

Er hebben de laatste jaren al heel wat renners vroegtijdig hun fiets aan de haak moeten hangen. Vaak waren hartproblemen de oorzaak. Zo maakte Johan Vansummeren onlangs nog de beslissing om het profwielrennen vaarwel te zeggen.

Een emotionele en moeilijke beslissing, maar de gezondheid staat voorop. Renners worden steeds meer en beter gescreend om hartproblemen tegen te gaan. Ook Romain Zingle, Klaas Lodewyck en Olivier Kaisen moesten het wielrennen vaarwel zeggen door dezelfde reden.

Ook Albert

En ook in de veldritwereld is er een bekend geval. Niels Albert moest vroegtijdig een punt zetten achter zijn carrière. Ook enkele bezoekjes aan de bekende cardioloog Pedro Brugada bracht geen soelaas. Hij werd dan maar ploegleider en ging Wout Van Aert intensief begeleiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties