Deze vijf gebeurtenissen of prestaties konden ons niet bekoren in de Tour!

Redactie
| 0 reacties
Deze vijf gebeurtenissen of prestaties konden ons niet bekoren in de Tour!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour de France 2016 is zondag met een koninklijke sprint op de Champs-Élysées tot z'n eind gekomen. Omdat de heimwee toch al wat kwam opsteken, selecteerden we vijf mindere momenten in deze Ronde van Frankrijk.

Enkele toppers lieten het afweten

Chris Froome en Team Sky waren met zekerheid het sterkste blok in deze Tour, maar van enkele renners hadden we toch meer verwacht. Nairo Quintana en zijn Movistar-team bijvoorbeeld. Toch eindigde de Colombiaan nog net op het podium.

Ook de Astana-renners kwamen er pas in de slotweek door, maar Fabio Aru zakte toch door het ijs. Nibali liet voor de Tour al weten niet voor het podium te gaan. Voor de Giro-winnaar was dit een prima voorbereiding voor de Spelen in Rio. Tejay Van Garderen liet het dan weer hangen in de laatste week en verloor veel minuten.

De mindere Belgen

Enkele Belgen lieten het afweten in deze Tour de France. Van Jurgen Van den Broeck - die ooit nog vol voor de top vijf ging in La Grande Boucle - mochten we toch wel meer verwachten. Ook Jan Bakelants viel tegen, maar zijn thuissituatie speelde hem mogelijk ook parten.

In de voorlaatste etappe was Jan Bakelants zichtbaar ontgoocheld. De renner van AG2R La Mondiale had zich heel wat meer van zijn Tour voorgesteld. Hij vermoedt ook dat er iets schort met zijn lichaam. We kunnen dat best begrijpen, in de Dauphiné was Bakelants namelijk sterk, zeer sterk.

Organisatorische problemen

U herinnert het zich vast ook nog. De boog van de laatste kilometer die instortte, waardoor Adam Yates zwaar ten val kwam. De jonge Brit mocht van geluk spreken dat hij de Tour kon uitrijden. Toch een pijnlijk ongeval, die zijn dingen die nu eenmaal niet mogen gebeuren in het grootste wielercircus ter wereld.

Om dan nog maar te zwijgen over wat er op de Mont Ventoux gebeurde. Toegegeven, de rit was last minute ingekort, maar het was op bepaalde stroken van de mythische berg véél te druk. Mollema en Porte kwamen ten val, gele trui Froome ging lopend de berg op. Een beeld dat we nog decennia lang zullen onthouden.

Géén Italiaanse zege

Jon Izagirre en Romain Bardet verlosten respectievelijk Spanje en Frankrijk in de laatste Tour-week, maar Italië bleef zonder ritzege achter in de Ronde van Frankrijk. Best toch wel opmerkelijk, een wielerland als Italië moet gewoon een ritzege kunnen pakken in de Tour de France.

De Italianen hebben nochtans enkele sterke renners rondrijden. Denk maar aan Diego Rosa, Nibali, Aru, Pozzovivo, Caruso, ...

Saaie Tour (in de bergen)

Het is al vaker gezegd - en het is zeker geen commentaar op Chris Froome - maar door het feit dat het Team Sky-blok zo sterk was, mochten we van saaie bergetappes spreken. Richie Porte toonde zich de laatste dagen wel, maar voorts was Romain Bardet de enige die Froome het vuur aan de schenen legde.

Movistar leek zich neer te leggen bij een rol als meeloper, net als de Astana's die pas in de slotdagen in actie kwamen. En dan zakte Aru dus door het ijs... We mogen ene Peter Sagan dankbaar zijn, een verademing voor deze Tour. Net als aanvallende types als De Gendt, Van Avermaet, Pantano en Majka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties